Lederudvikling er mere relevant end nogensinde

Mange firmastrukturer har ændret sig i moderne tid og er blevet mere flade om man vil. Der er selvfølgelig stadig en chef, direktør eller leder, som har det sidste ord. Men der er kommet mere demokrati ind på arbejdspladsen. Og det sætter større og større krav til lederne, der ikke altid blot kan trumfe igennem. Hos irlindogstaal.dk/ kan du finde kurser i lederudvikling blandt meget andet. Mangler nogle af lederne på din arbejdsplads et kursus, er dette det oplagte sted at kigge.

 

Lederen er en ressource for både firmaet, arbejdspladsen og medarbejderne. Og derfor er det også relevant, at lederen har været på kurser og ved, hvordan man håndterer svære situationer, som kan ødelægge arbejdsglæden. Kommunikationen på arbejdspladsen er vigtigere end du tror, og det er samtidigt vigtigt, at lederen har styr på sit ansvar i denne kommunikation. Men hvem har egentligt ansvaret?

Handler også om medarbejderen

Mange ved måske, at det ikke altid er lige let at snakke med lederen om et problem. Det er dem, der står med din konktrakt i hånden. Men problemer, der ikke gøres noget ved, bliver kun større og mere besværlige at håndtere. Og det kan lederudvikling forhindre.

Der findes heldigvis mange måder at håndtere den nogle gange svære kommunikation på arbejdspladsen og der er mange, der rigtig gerne vil hjælpe dig og dine kolleger.

Lederen har et stort ansvar på arbejdspladsen, det er klart, og det betyder også, at han eller hun hele tiden må udvikle sig og følge med arbejdspladsen udvikling.

Og nu er det jo ikke sådan, at lederen skal gå ned med stress over at skulle håndtere alle medarbejdernes problemer. Det handler for lederen om at gøre situationen overskuelig for sig selv.

Samtaler er vejen frem

Den bedste måde at komme frem til en løsning er ved at snakke om tingene. Ganske enkelt. Og det gælder også på arbejdspladsen. Det er bedste er jo, at glade medarbejdere arbejder bedst, er mest motiverede og har den største arbejdsglæde. Og det gælder hvad end du er leder eller under lederen. Og lederudvikling er et godt værktøj til at bevæge sig i denne retning.

De ting, der kan være svære at tale om er fx mistrivsel på arbejdspladsen, mobning, fravær eller private problemer. Og det er den samtale man skal lære at tage. Og det er den samtale, vi kan hjælpe dig med at blive god til at tage. Det er en del af lederudvikling.

Det handler om, at alle skal have lov til at være der og at lederen ikke er den ubestridte leder. En medarbejder må gerne være uenig og gerne have ret. Dermed ikke sagt, at lederen skal opgive sin position og ledelsesret. Man skal have sin holdning og repræsentere firmaet.

Det handler måske i virkeligheden om, at der er forskel på samtale om dialog. En god dialog er forudsætning for, at samtalen forløber som den skal. Og at dialogen er god er den del af lederens ansvar. Og noget man kan lære som den del af lederudviklingen.