Hold dit personale opdateret med et spændende kursusophold

Når du arbejder med børn, er det vigtigt, at dine pædagogiske evner holdes opdateret. Mange pædagoger i Danmarks kommuner arbejder hver dag med børn i vuggestuer og børnehaver. Der er rigtig mange fokusområder, hvor det kan være relevant for din kommune at få jeres pædagoger på kurser. Et eksempel fra daginstitutionerne kan være tværfagligt arbejde. Hvordan kombineres en tur ud i naturen fx med faglig viden? Dette er noget der kræver træning.

Alle kommuner kan derfor have brug for at sende deres kursister på kursus. Et sted, der tilbyder super gode kursuslokaler er Kystvejens Konferencecenter. Nær ved Randers og Århus finder du et kursuscenter omgivet af lækker natur. Så hvorfor nøjes med at give dine pædagoger et teoretisk kursus? Tag pædagogerne med til Østjylland og skab omgivelserne for de bedste kurser.

Når du vælger at kommunens pædagoger på kursus, er det selvfølgelig relevant, at kursuscenteret kan tilbyde plads til alle. Hos Kystvejens Konferencecenter finder du 13.000 m2 konferenceområder, så der er plads til alle. Hvis kurset varer flere dage, kan du sende 225 pædagoger afsted. Dette er nemlig så mange sovepladser, du finder på det lækre kursussted.

Tag pædagogerne med ud i naturen

Sammen med konferencecenteret kan du planlægge en kursusoplevelse for dine pædagoger, der kombinerer teoretisk og praktisk viden. En ting er at lære om kreativitet i skoven. Noget helt andet er det, hvis du får din kursusholder til, at tage pædagogerne med i skoven og se det. Op ad Kystvejens Konferencecenter finder du Grenaa plantage, hvor kursisterne kan opleve, hvilke aktiviteter de kan udføre med børnene. Når den praktiske undervisning er slut, er der rig mulighed for teoretiske foredrag i kursuscenterets store kursuslokaler.

Når dagens foredrag er ovre, kan dine kursister nyde hjemmelavet mad i stedets to lækre restauranter, hvor der serveres sæsonbetonede lækkerier. Fritiden mellem og efter foredrag kan pædagogerne ny hygge omkring lejrbål, motionstræning i kursuscenterets motionscenter eller forskellige aktiviteter i to opholdsområder der byder på pool, dart og bordfodbold. Du kan læse om Kystvejens Konferencecenter på http://www.kysthotellet.dk/moeder-og-konferencer/kurser-seminarer/.

Lad kreativiteten udfolde sig

Det ældre kursuscenter, der har eksisteret siden 1967, byder også på kreative udfoldelser. På stedet finder du et farverigt kreativitetsrum, hvor der er sjove læringsredskaber. Rummet er inspireret af en billedkunstner ved navn Dorthe Berg, der har formået at skabe et rum fuld af rekvisitter, der kan få tankerne i gang. Når du holder kurser hos Kystvejens Konferencecenter, kan dine kursister anvende dette rum, når tankerne lige skal luftes lidt.

Det er også muligt at bruge kursuscenterets personale til at give dine pædagoger en teambuilding oplevelse. Her får din kursusholder mulighed for at træde et skridt tilbage og observere pædagogerne, mens kursisterne bliver testet i forskellige øvelser. De gjorte observationer kan senere anvendes til endnu et foredrag i et af de ni store kursuslokaler.

Dine ønsker og krav er i fokus

Du har selvfølgelig nogle forventninger, når du sender kommunens pædagoger på kursus. Og disse krav og ønsker, er personalet altid klar til at imødekomme. Fordelen ved at bruge et kursuscenter, der har stor erfaring i at planlægge kurser, er at du får inputs og ideer. Når du i samarbejde med fagfolk planlægger dit event, kan du drage fordel af andre kommuners lignende kurser. Det kan også være, du opdager en måske utraditionel aktivitet, der kan styrke dit pædagogiske personale indenfor flere områder.

Pædagogerne i din kommune er med til at præge den næste generation, og du bør derfor sørge for at sikre dem bedste kompetencer til at løfte opgaven med. Pædagogik er et begreb i konstant udvikling, så sørg for dine pædagoger er up to date.