Webhotel – hvad bruges det til, og hvad skal du tænke over i dit valg?

Hvis du er en af de mange danskere, som har valgt at lave sin egen hjemmeside, så har du sandsynligvis mødt begrebet webhotel og overvejet, hvad det betyder for dig. Et webhotel er, kort fortalt, det sted, hvor din hjemmeside bliver opbevaret, således at den kan findes på nettet. For mange kan dette måske lyde lidt unødvendigt, for det er jo muligt bevare at opbevare sine filer og sine informationer på sin computer. Dette er selvfølgelig korrekt, men en af de store fordele ved webhoteller er, at de også tilbyder domæner, altså selve adressen, som du indtaster i din browser. Disse hoteller er dog også noget sikrere og mere kraftfulde end din computer, og du kan derved undgå mange problemer ved valget af det rigtige webhotel.

Webhotellets primære opgave, i hvert fald for langt de fleste af os, er, at filer og informationer omkring et website skal opbevares her. Derfor er der forskellige måder, som webhoteller kan opbevare dine filer på – den første er en dedikeret server. En dedikeret server er et lager, som er dedikeret, det vil sige, at kun din hjemmeside opbevares på den. Her undgår du, at andre har mulighed for at rode med serveren og skabe tekniske problemer. Med en Virtual Private Server, eller VPS, har du en del af en sådan dedikeret server. Her kan ting som størrelse og hastighed justeres af dig. Den sidste er en cloud-baseret løsning, hvor dine filer opbevares i skyen. Dette giver mange færre begrænsninger, men kan også kræve meget mere teknisk viden. Sider som findwebhosting.dk kan fortælle dig meget mere!

Plads, trafik og support – hvad har du brug for?

En af de store ting, som webhoteller kan, er selvfølgelig at opbevare filer. Derfor er det vigtigt, at du tænker over, hvor meget plads du egentligt har brug for. Hvis du for eksempel har mange videoer, eller hvis du gerne vil kunne uploade en masse billeder i højkvalitet, så bør du nok investere i mere plads end ellers. Samtidig bør du tænker over, hvor meget trafik du forventer. Har du ikke tænkt over dette, så kan du ende med en hjemmeside, der tager utroligt lang tid at indlæse, og dette kan drive besøgere væk. Derfor bør du også være proaktiv og tænker over, hvor meget du forventer at kunne opnå her.

Til sidst er det også værd at nævne, at support bør være en vigtig faktor i dit valg af webhotel. Det kan være fristende at tro, at du kan sidde og rode med alle de tekniske finurligheder selv – og det kan du måske også! Men skulle uheldet være ude, hvor du kommer til at lave en fejl, så er det vigtigt med god support. Hos billigere webhoteller er denne support ofte begrænset, og det kan tage lang tid at får svar på selv små spørgsmål, mens de dyrere løsninger ofte er noget tættere på dig som bruger. Der er derfor mange ting, der skal overvejes i valget af webhotel.