Vinkøleskabet

Et vinkøleskab er et køleskab, som regel er designet til et bestemt antal flasker. Meningen er så, at køleskabet skal holde et bestemt klima, så vinen har de bedste forhold som muligt. Der findes dog mange forskellige modeller, og man skal derfor finde den som passer bedst til behovene, og til den slags vin som man typisk nyder. Tanken er også, at vinen skal modnes, og det kan den ikke i et almindeligt køleskab, da der ikke er de rette forhold. Det er dog ikke noget alle har, eller bør have, men det er blevet mere populært at få.

Hvad koster det i strøm?

Ligesom med normale køleskabe og lignende, så er der stor forskel på, hvad de forskellige modeller bruger af strøm. Strømforbruget afhænger blandt andet af antal zoner og isolering i vinkøleskabet. De fleste køleskabe vil dog ligge mellem 125-250 kWh/år, men du kan også gå på jagt efter energibesparende vinkøleskabe, som ikke koster så meget i elforbrug.

De mange typer af vinkøleskabe

Herunder vil du kunne læse mere præcise beskrivelser af, hvad du får i de forskellige typer, som der findes af vinkøleskabe. Man skal nemlig købe det vinkøleskab, som passer bedst ind i boligen, samtidig med det opfylder behovene som man har.

Vinkøleskab som er integreret

Det er populært at få et integrerbart vinkøleskab, som typisk vil kunne integreres i et køkkenskab. Der er det dog vigtigt, at indbygningen passer med bredden, da det skal passe helt nøjagtigt, for at det er en løsning som fungerer.

Vinkøleskab med enkelt temperaturzone

Hvis du tænker, at du skal opbevare og udvikle vin, så er et vinkøleskab med en enkelt zone en god løsning. De fleste vin udvikler sig bedst, hvis de er i et område, hvor den konstante temperatur er på omkring 12-14 grader.

Vinkøleskab med minimal støj

Ligesom med så meget andet, så er det som de fleste foretrækker noget, som altså ikke larmer. Det skal helst ikke larme, eller også skal larmen være meget minimal. Vinkøleskabene er udstyret med et mærkat, som angiver hvor højt støjniveauet er i decibel, så derfor kan man selv undersøge støjniveauet, bare ved at kigge på vinkøleskabet. Dog er det altid godt at spørge nogle, som har viden på området om rådgivning, når det omhandler indkøb af nyt grej til køkkenet eller boligen.

Hvad er godt at vide?

Generelt for opbevaring af vin, så er en konstant temperatur ret vigtig. Ved siden af det, så er det også vigtigt, at man undgår rystelser og vibrationer. Lys har en negativ virkning på modningsprocessen af vin, så derfor forsøger man som regel at holde vinopbevaringen i et mørkt lokale. Der skal samtidig ikke være nogle lugte i rummet, da korken bliver ringere med tiden, og så kan luft og eventuel dårlig luft komme ind, og så bliver der skabt en dårlig lugt i flasken. Når man går helt nørdet ind på emnet, så er fugtigheden omkring vinen også vigtig. Korken må nemlig ikke blive for tør, da luften så kan slippe ind i flasken. Derfor bør man holde vinen i en fugtighed over 50 procent. Dog er de fleste råd som der uddeles til dem som har planer om at opbevare og modne deres vin, og ikke bare drikke dem ved lejlighed.

Hvor skal jeg søge hjælp?

Wineandbarrels har et bredt udvalg af de forskellige vinkøleskabe, og hvis det er man har tanker om at købe et vinkøleskab, så kunne det være at man finder noget, som er relevant derinde. Det vigtigste er bare, at man finder det vinkøleskab som, passer ind i boligen, da det er det vigtigste.