Slikmutter på Nørrebro nødsaget til videoovervågning

Flere og flere butikker i København får installeret videoovervågning, og tendensen breder sig også i resten af landet. En af butikkerne er ”Slikmutter” på Nørrebro. Der findes flere teorier om hvorfor udviklingen går i den retning. Nogle mener, at det skyldes nutidens ungdom, og den slappe moral, mens andre snarere mener, at de handlende har fået for meget fokus på profit og sætter kameraer op, fordi andre gør det samme.

En del af forklaringen er nok også, at moderne videoovervågning er blevet både billig og nem at installere, og at det er nemt at betjene.

Videoovervågning er tvingende nødvendig

Det mener i hvert fald Slikmutter, som uden slinger i valsen kan fremlægge statistikker, der viser en markant stigning i rapserier. Tendensen er meget klar, og over de seneste 5 år er svindet steget med over 250% iflg. de tal vi får fremlagt. Butikken har ikke umiddelbart nogen forklaringer på udviklingen, men det vurderes, at et omsætningstab på mellem 15 og 20% vil være en realitet allerede næste år, hvis der ikke gribes ind. Svend Arnbøll, som ejer og driver ”Slikmutter”, lægger meget vægt på, at han har strakt sig rigtig langt, og gjort alt for at undgå overvågningen. ”Jeg føler det tager lidt af hyggen væk, men det er enten videoovervågning eller butikslukning”, sukker han. Overvågningen har dog også gjort en markant forskel allerede den første måned, vurderer han – baseret på skønsmæsige optællinger af hylderne. Endelige tal vil først være klar ved statusopgørelsen ved årsskiftet.