Sådan kan du spare lidt på energien

Synes du selv, at du bruger alt for mange penge hver måned på din elregning? Eller vil du bare gerne i gang med at være lidt bedre ved kloden og bruge færre ressourcer?

Der kan være mange grunde til, hvorfor man gerne vil have et større overblik over sit eget elforbrug og spare en smule på det. Her kan du læse om hvordan du kan spare lidt på el ved blandt andet at bruge en energiberegninger og ved at danne dig nye gode vaner.

Find de gode vaner frem

Der er masser af små ting man selv kan gøre i sin hverdag, så man kan komme til at spare lidt på sin elregning. Husk for eksempel altid at slukke lyste, når du ikke befinder dig i et bestemt rum. Det giver kun god logik.

Prøv derefter også lige at tage et kig rundt på de forskellige energiapparater du har stående i dit hjem. Er de alle konstant sat til strøm? Det er de formentligt, hvis dit hjem ligner så mange andre danskeres.

Apparater i hjemmet, som bruger energi, står rent faktisk langsomt og tapper strøm, så længe de er sat til en tændt stikkontakt. Det er naturligvis ikke lige så meget strøm, som når de er tændte og på anden måde i brug. Men når de står på standby, så sluger de skam også nogle gode mundfulde strøm.

Prøv derfor så vidt muligt at slukke for selve stikkontakten og ikke kun selve apparatet, når du ikke bruger en bestemt elektronisk ting i dit hjem. På den måde vil du hurtigt kunne spare en hel del på strømmen.

Få et overblik med en energiberegninger

Det kan godt være lidt svært at danne sig et overblik over, hvor meget el det egentlig er man bruger i måneden. Men der er skam metoder man kan benytte, hvis man gerne vil give sig selv dette overblik. Det kan man blandt andet bruge en energiberegninger.

En energiberegninger kan være et godt hjælpemiddel til en, som gerne vil blive lidt klogere på sit eget forbrug, når det kommer til el. og med en energiberegninger er det nemmere at se forskellene mellem de forskellige måneder – det er for eksempel meget forståeligt, hvis du opdager at du bruger mere el i vintermånederne. Det bliver trods alt hurtigere mørk og vi bruger derfor mere strøm til lys. Og nogle huse varmer endda også sig selv op med strøm.

Brug af en god og nyttig energiberegner kan også være med til at skabe lidt konkurrence for dig selv. Det at du kan sammenligne dit forbrug fra måned til måned gør også, at det lige pludselig kan blive en del sjovere at spare på strømmen.

Det kan godt være lidt svært at se en tydelig forskel på dit elforbrug og det kan derfor være en smule træls at rende rundt og slukke alle stikkontakter hele tiden. Og ens elregning betales trods alt ofte først i hvert kvartal. Med en energiberegninger kan man derimod få månedlig feedback om, hvordan man klarer den opgave man har stillet sig selv; nemlig at spare en del på strømmen i sit hjem.