Sådan får du skadedyrene til livs

Har du ubudne gæster i dit hjem, der kribler frem hver gang du ikke lige får taget opvasken med det samme? Eller glemmer du at rydde væk efter fredagsslikken i ny og næ, og vågner op til et orgie af myrer, der mæsker sig i resterne? Så er du ikke alene.

Myrer, fluer, mus og borebiller – vi har haft dem alle gennem årene. Det er en af de gener, der bliver forstærket, når man bor på landet. Det bedste, man kan gøre, er at få en professionel skadedyrsbekæmpelse til at afhjælpe problemet.

Det siger sig selv, at det måske ikke er alle, der har råderummet i økonomien til at ringe efter professionel hjælp, hver gang man ser et insekt – men det kan i hvert fald anbefales, hvis det er et tilbagevendende problem. Ellers så læs med her – jeg har nemlig samlet mine bedste tips til at få problemet til livs derhjemme.

Den billige og økologiske måde at få myrerne væk på

Myggegift er dyrt og ikke særlig skånsomt for hverken inventar eller mennesker, der bor i huset. Hvis myrerne ikke er alt for generende, kan du med fordel blot ”skræmme dem væk” ved at hælde vand ud over det område, de bor. Det afkøler æg og larver og får automatisk myrerne til at flytte sig.

Hvis du kan finde deres myrebo, kan du også hælde kogende vand ned i boet. Det vil slå myrerne ihjel og få de overlevende til at søge væk.

Lav en hjemmelavet ”myredræber”

Glem alt om ulækre eddikebomber, der skal lægges rundt omkring i huset og stinke i dagevis. Myrer elsker søde sager, og du kan faktisk slå dem ihjel ved at lade dem æde sig ihjel. Det eneste, du skal gøre, er at lave en blanding af flormelis og kartoffelmel i forholdet 1:1. Strø blandingen rundt i hele haven og lad myrerne gå til fadet.

De elsker flormelis, men kan ikke tåle kartoffelmel. Du kan også lade saftevand stå fremme i en lille kop, som myrerne efterfølgende kravler op i og drukner i.

Fjern myrerne fra frugttræer

Hvis myrerne har en dårlig vane med at kravle rundt i dine frugttræer, kan dette problem også afhjælpes. Du kan nemlig lave en hjemmelavet insektdræber, der ikke går ind og skader træet. Opskriften er:

  • En liter vand
  • 1 tsk. Sprit
  • 1 tsk. Brun sæbe

Fordel blot blandingen udover grenene, så vil myrerne hurtigt dø og dine frugter forblive urørt.

Større og mere generende dyr?

Er dit skadedyrsproblem mere omfattende end små irriterende insekter? Så er det måske nødvendigt at få professionel hjælp, som nævnt i indledningen. Det er bedre at bruge en sum penge på at få gjort noget ordentligt, end forsøge at komme problemet til livs selv, og ikke få det løst tilstrækkeligt.

Derfor vil jeg altid anbefale, at du kontakter en professionel skadedyrsbekæmper, hvis dit problem er omfattende, eller dine skadedyr er store – som fx rotter, mus, måger eller mosegrise. Held og lykke med skadedyrsbekæmpelsen!