Kvaliteten af tømrer og snedker arbejde ligger i detaljerne

Det gælder ikke kun kvaliteten men også fanden. Der findes mange dygtige fritidshåndværkere. YouTube gør det muligt at alle der har lidt håndværkserfaring, kan se hvordan man gør de mest vilde ting og projekter. Men godt håndværk er mere end hvad du kan se på en video vejledning.

Godt håndværk kræver også evnen til at vurdere kvaliteten af arbejdet. Især når det kommer til detaljerne. Det er altid svært at vurdere ens eget arbejde. Men der er også en anden og endnu vigtigere faktor: for at kunne vurdere kvaliteten af håndværksarbejde skal du have noget at kunne sammenligne det med.

Du skal vide hvad standarder og normer for kvaliteten er. Du skal kunne vurdere både kvaliteten af materialet, designet og udførelsen. Dette kræver i de fleste tilfælde mere erfaring end en kanon dygtig fritidshåndværker kan mønstre.

En professionel tømrer/snedker virksomhed

En professionel virksomhed kan trække på en masse af denne nødvendige erfaring. Se her for et eksempel på en tømrer/snedker virksomhed med dygtige professionelle håndværkere.

Professionalitet, det er opmærksomhed på detaljer, rutine, erfaring og solidt håndværk der bunder i stolte traditioner. På YouTube kan du måske se hvordan det ser ud i aktion. Men du kan ikke få professionalitet igennem en YouTube kanal.

Alle der har lært lidt træsløjd kan bygge en boghylde og sætte den på væggen. Men fx at bygge paneler der skal forklæde gamle murstensvægge som hverken er i vater eller vinkel, er noget andet. I hvert fald, hvis det skel se flot og professionelt ud.

Nye bygninger er opført af moduler der er industrielt fremstillet. De er meget præcise, med rette vinkler og standard mål. Men sådan er det ikke i en murmester villa med et par årtier på bagen.

Byg garanti giver dit hus værdi

Når du skal lave strukturelt arbejde på dit hus, som skifte vinduer og døre, eller lave et nyt tag, er det vigtigt at arbejdets kvalitet kan garanteres. Disse strukturelle ændringer påvirker direkte husets værdi. Og hvis kvaliteten ikke er garanteret, vil det helt sikkert trække værdien ned.

Det vil også gøre husets forsikringer dyrere. Derfor kan det være et dårligt sted at spare.

En professionel tømrer/snedker virksomhed som Hedstrøm A/S er altid medlem af både Dansk Byggeri og Byg Garanti. Det er din garanti for professionelt arbejde der holder hvad det lover.

Forskellen mellem tømrer og snedker

Det kan godt virke lidt forvirrende, når virksomheder eller håndværkere kalder sig tømrer/snedker. Hvad er de så? Tømrere eller snedkere? Og hvis det er hip som hap, hvorfor findes der to forskellige navne?

Svaret ligger delvist i fortiden. Tidligere har det været meget nemmere at skille en tømrer fra en snedker en det er i dag. Tømreren er den der gjorte alt udvendigt træarbejde, samt alt indvendigt arbejde der har med husets struktur at gøre. Altså bjælker, stolper, gulve, loft, tag.

Snedkeren tog sig af alt træarbejde som ikke var strukturelt. Møbler paneler, forklædninger, dekorationer etc. Det var først og fremmest indvendigt arbejde.

I dag er der ikke så klare skillelinjer. Tømrer og snedker deler det samme grundforløb i uddannelsen. Bagefter lærer de hver sit, ligesom beskrevet ovenfor. Men der er en del overlapninger og bruger også meget af det samme værktøj.