Julepynt til en uforglemmelig aften

I de fleste danske hjem er det en fast tradition at pynte hjemmet op i december måned for at skabe en klassisk, hyggelig julestemning. Som prikken over i’et skal der gerne gøres noget ekstra ud af den smukke julepynt, når tiden er inde til at fejre juleaften, og borddækningen er ingen undtagelse. Der findes mange forskellige måder, man kan pynte hjemmet og julebordet på inden den store aften. Så længe man har besluttet sig for, hvilket gennemgående tema man vil gå efter med sin julepynt og hvilke farver, der skal dominere, så er det ikke svært at skabe de mest elegante og eventyrlige rammer for en juleaften, dine gæster sent vil glemme.

En fortryllende juleborddækning

Før opmærksomheden bliver rettet mod juletræet og gaverne, der gemmer sig under det, så er julebordet centrum for opmærksomheden. Her nydes julemaden, der har taget timer at tilberede, mens den hyggelige samtale går mellem dig og dem, du holder af. Derfor er det oplagt at gøre noget ekstra ud af borddækningen. Gå gerne i gang med at pynte bordet allerede en dag eller to forinden, så du har masser af tid, og slipper for at stresse over de små detaljer i sidste øjeblik.

 

Læg for eksempel en smuk bordløber langs midten af bordet — vælg en bordløber med et julemotiv, hvis du holder af den klassiske stil, eller vælg en mere simpel eller ensfarvet bordløber, der passer til dugen og bordpyntens øvrige farvetema, hvis du er til det enkle og sofistikerede. En gul, rød eller grøn bordløber er simpel og elegant og emmer samtidigt af jul. Er du til det minimalistiske, skandinaviske look, så gå efter hvidt, sølvfarvet og rødt julepynt og kombinér det gerne med mos, bark eller andre naturmaterialer. Pynt yderligere med nogle søde servietter og spred konfetti, små pyntekrystaller eller guldperler rundt på bordet for en eksklusiv finish.

Sæt julestemningen i hjemmet

Når dit hjem skal skabe rammerne omkring en aften i familiens og hyggens tegn, så er det ingen skam at hænge lidt ekstra julepynt op, selvom julen snart er ovre. Hæng for eksempel flagbannere på væggen i spisestuen, hvor middagen finder sted eller i dagligstuen, hvor juletræet står, og pryd vindueskarmen med kugleformede stearinlys, konfetti eller julefigurer. Du kan også hænge små julesokker rundt omkring eller på selve juletræet som en sød og finurlig detalje. Hvis du vil være ekstra populær, kan du fylde dem med slik og andre små lækkerier, eller du kan forære gæsterne en julesok hver, når de tager hjem, som en lille goodiebag, der minder dem om en hyggelig aften.

 

På hylder og kommoder og andre overlader kan du drysse kunstig sne for at understrege julestemningen og bringe vinteren indenfor i varmen. Lad den hvide sne ligge alene, eller rund af med nogle yndige snefnugsfigurer eller konfetti. Du kan også gå hele vejen og kreere et lille nisselandskab, som børn og barnlige sjæle med sikkerhed vil elske. Til sidst kan du dekorere hjørnerne i spisestuen og dagligstuen med lanterner, der lyser op og bidrager til den hyggelige atmosfære.