Hvordan outline til vinduer og døre kan gøre en forskel

Trænger dine vinduer og døre til en lille renovering? Der er mange danskere som fryser alt for meget i de koldere måneder, simpelthen fordi de lever i boliger som ikke har gode nok outlines til vinduerne og dørene. Det er overhovedet ikke godt, for alt for meget kulde i vinteren kan faktisk være skadeligt. Det er naturligvis ikke fordi man fryser ihjel, men undersøgelser har vist, at hvis man ofte har det for koldt i sin egen bolig, så ender man oftere end ikke at være mere deprimeret under vintermånederne. Og når vi allerede er i en periode hvor vinterdepressionen kan ramme enhver, og hvor det hver dag kan være en krig at skulle få taget sig sammen til at arbejde eller studere – ja så er det altså en rigtig god ide at investere i gode outline til vinduer og døre.

 

Hvordan de hjælper

Men hvordan hjælper gode outline til vinduer og døre egentlig? Jo, hvis du nogensinde har set et vindue i et moderne dansk hjem har du nok lagt mærke til, at de som regel har nogle elementer af gummi eller et lignende stof, rundt om dem. Det er hvad, vi kalder for et ”outline”. Formålet med disse outlines er, at sørge for, at når vinduet eller døren er lukket, så er den helt lukket. Dette undgår, at vind eller lignende kommer susende igennem og skaber en utæt og kold atmosfære. ”Men når vinduet er lukket er det vel lukket, ikke?” tænker du måske. Og jo, det er klart at selv et vindue uden et outline (eller et ringe et) stopper for det meste af vinden. Men har du nogensinde prøvet, at være i et hjem med ingen outlines? Som regel kan man høre dele af vinden suse igennem de huller som kan findes, og der er som regel også meget koldt.

Så for at man virkelig kan sørge for, at man ikke bliver ramt alt for meget af denne kulde er det altså vigtigt, at man har gode outlines. Der er mange som associerer dette med, at man skal betale det hvide ud af øjnene, men det er faktisk overhovedet ikke sandt. Hvis du er nysgerrig på hvor meget det ville koste dig kan du helt uforpligtende sende et billede af de vinduer eller døre du overvejer outline på, og så vil du få en pris til din situation. Det er noget du kan læse meget mere om på dette link: http://www.meyland-tomrer.dk/doere-og-vinduer/ Derinde kan du også finde andre muligheder for at forbedre dit hjem, som altså ikke kommer til at koste alt for mange penge. Jeg plejede at have dårlige outlines, det er som at bo i et nyt hjem når man får dem fikset.