Har du overvejet en shelter efterskole?

Når man går i de ældre klasser i folkeskolen begynder mange at overveje, om de skal tage et år på en efterskole. Dette ofte fordi de har hørt om det andet steds fra, kender nogle som har gået på efterskole eller har haft ældre søskende, som gik på efterskole. Dette kan være en gymnastikefterskole, en kunstnerisk efterskole eller det kan være noget så anderledes som en shelter efterskole. Den sidste af de tre, kan man læse om på http://www.keskole.dk/meget-mere/et-aar-i-shelter.html og få mere information herom. Et efterskole år er et år, som de færreste fortryder. Her får du lov at udvikle dig og lære dig selv bedre at kende. Dette så at man står mere klar og moden til enten at tage videre på gymnasiet eller andre ungdomsuddannelse.

Sardar-e-Kabuli_High_School_in_2014

I dette år er der ofte mange, som finder ud af hvad de interesserer sig for og udforsker hvilken en type de er. Det der også åbner op for disse muligheder, er at man netop kan vælge efterskole med lige den retning, man ønsker. Som sagt er der mange veje, man kan vælge at gå, når man skal vælge en efterskole. Synes man at en shelter efterskole lyder som noget for en, så er det bare at springe ud i det. For dette år vil muligvis være det eneste, for at prøve dette af. Det vil uden tvivl være en oplevelse, hvor man lærer nogle ting, man ikke havde regnet med. Når man prøver at bo primitivt over en længere periode end blot en campingferie, så lærer man fx virkelig at sætte pris på nogle ting, man ikke er vandt til at sætte pris på.

 

Tag et år på shelter efterskole

 

Der er mange årsager til at tage på en efterskole. Det kan skyldes mange ting, som gør at man kan have brug for det. Og så kan det for mange være en mulighed, for at få et år, hvor man kan udfolde nogle af sine interesser. Især er der mulighed for at tage på gymnastikefterskoler og andre slags sportsefterskoler. Men også mange forskellige genre af kreative og muskalske efterskoler er der. Derudover er der også udvalget af friluftsefterskoler. Og søger man her noget helt særligt, kunne man overveje en shelter efterskole, som for de fleste vil være usædvanligt. Det ville være anderledes og en god mulighed for en særlig oplevelse.

 

Denne slags efterskole vil være oplagt for de der elsker naturen og nyder at være primitiv. For de som vil udfordrer sig selv på en anden måde og prøve noget helt anderledes. Er man fx i forvejen FDF’er vil det helt sikkert være oplagt, da man samtidig vil skabe venskaber, som vil holde igennem de øvrige arragnementer, man tager til igennem FDF med andre unge FDF’ere i Danmark. Så lyder alt dette som noget for en og som noget man helt sikkert skal prøve, så vil det uden tvivl være oplagt at tage et år på shelter efterskole. Det vil man helt sikkert ikke fortryde.