Gør dit hus klar til vinteren

Imens sommerferien er i gang, er der ofte mange ting vi hellere vil bruge tid på end at fikse huset. Dog er det en rigtig god ide at få ordnet de ting, der umiddelbart er galt, for det er bare ikke særligt sjovt at stå med, når efteråret begynder. Det er bare lidt mindre kompliceret at få rensning af tagrender ordnet, når vejret er godt. Derfor er det bare om at tilsidesætte en smule tid og energi, du kan bruge på at gøre huset vinterklar. Du kommer helt sikkert til at takke dig selv for det på længere sigt!

Få styr på udendørsdetaljerne

Der kan være mange ting på ydersiden af dit hjem, som trænger til at blive ordnet. Som nævnt er rensning af tagrenderne en vigtig detalje. Hvis de stopper til, bliver det rigtig irriterende, og så har du pludselig et ret omfattende arbejde foran dig. Det er også en god ide at for ordnet murværket, hvis der er problemer dér. Når det bliver koldt, og graderne nærmer sig minus, skal der helst ikke være mulighed for, at fugt og vind trænger ind igennem.

Du har sikkert en have, som sagtens kunne bruge en kærlig hånd. Det er ligeledes vigtigt at få gjort, inden de kolde tider begynder. Faktisk kan du ende med at dræbe din træer og buske, hvis du først beskærer dem, efter vinteren er begyndt. Og det ser bare lidt bedre ud, når det ikke vokser helt frit – og om vinteren, hvor du især kan ane alle detaljerne, fordi træerne mister deres blade.

Der er nok at gå i gang med, så find frem til de vigtigste mangler, og sørg for at få dem krydset af listen.

Husk også indendørs

Der er nogle ting indendørs, som er rigtig gode at have styr på til vinteren. For eksempel er isolering helt centralt. Det er en god ide at tjekke standen på husets isolering nu og da. På loftet kan det ende med, at den er så mør, at den kolde luft trænger direkte ind, og det er der jo ingen grund til. Det tager ikke lang tid at lægge ny isolering, og det er en detalje, der virkelig gør en stor forskel.

Så er det også fornuftigt at tjekke, om vinduerne har det, som de skal. Ellers kan du hurtigt ende med fugt i vinduesrammerne hver eneste morgen, fordi de bliver så kølige i forhold til temperaturen inden for. Hvis det er tilfældet, skal du enten have nyt vinduer eller forbedre de gamle. Det er vigtigt at gøre noget ved, for ellers kan du ende med skimmelsvamp. Det er rigtig usundt, og hvis der går lang tid, før du opdager det, kan det gøre reel skade på både dig og dit hus. Så få kigget vinduerne godt igennem, imens vejret stadig er til det.

Du har sikkert allerede en masse projekter, du går og tænker på. Når sommerferien starter, har du faktisk mulighed for at fikse dem, så afsæt et par timer om dagen og få taget hul på det.