Generelt om økonomi: Ferie på budget

Det er ikke altid lige nemt at få samlet penge nok til de store udenlandsrejser i den populære industriferie. At pengene op til sommerferien er små behøver ikke at betyde, at man ikke kan komme på en hyggelig ferie med familien. Der er mange muligheder for at få en fed, uforglemmelig og hyggelig ferie på budget:

  • Rejse inden for landets grænser
  • Rejse uden for industriferien
  • Vælge afbudsrejse
  • Sænke krav til hotel eller destination
  • Låne penge til ferien

Hvad der passer til ens temperament og budget er individuelt. Man kan eventuelt kombinere nogle af mulighederne, hvis man føler for det. Ellers er der inspiration at hente her hos Solrodnyt.

At rejse inden for landets grænser

Selve kost og logi plejer ikke at være billigere i Danmark i forhold til udlandet, men man kan til gengæld spare flybilletten, hvis man holder ferien inden for landets grænser. Der er også rigtig mange fine og anmelderroste hoteller i Danmark, hvor man kan holde sin ferie og nyde noget luksus, ligesom der er rigtig mange oplevelsesparker og kulturelle oplevelser, som man kan udforske her i landet. I stedet for at tænke på, at du er i Danmark, så forestil dig, at du er turist og hvilke ting, du gerne vil opleve, hvis du var i en turists sko.

At rejse uden for industriferien

Det er ikke nogen hemmelighed, at alle rejser er dyrere i industriferien. Det skyldes simpelthen at efterspørgslen er større. Vælger man en ferie uden for industriferien, så får man altså præcis samme ferie til billigere penge.

Afbudsrejse

Afbudsrejser er meget billigere end almindelige rejser, der er planlagt på forhånd. Det er naturligvis et sats, da man skal tage ferie i en bestemt uge og bare springe på den ferie og destination, der er ledig – men der er penge at spare.

Sænke krav til hotel eller destination

Nogle steder er dyrere at rejse til en andre. Derfor kan man ofte få en billigere rejse ved at vælge en anden destination og et billigere hotel. Vælg gerne hotel med fuld forplejning, så man ikke skal bruge penge på at tage ud og spise hver dag.

Lån penge til ferien

Generelt om økonomi gælder det jo, at man ikke skal bruge flere penge end man har. Har man en sund økonomi men ikke så meget på kontoen i øjeblikket, kan man sagtens tage et kviklån. Man skal blot have et overskud i sit budget, så man kan betale det af igen.