Går du også op i økologi og dyrevelfærd?

Flere og flere er begyndt at gå op i, hvad de spiser og hvor maden kommer fra. I sammenhæng hermed er der blevet en større fokus på økologi, hvor mange supermarkeder forsøger at imødekommen interessen herfor ved at have både mere af det og gøre det billigere. I sammenhæng hermed går mange også op i dyrevelfærd og generelt, er der en bevidsthed om miljø og sundhed. Er man en af dem, som er med på denne bølge, så forsøger man også at finde de steder, hvorfra man kan få de produkter, som man ved opfylder disse krav. Man vil fx gerne være sikker på at det mejeri ens mejeriprodukter kommer fra opfylder at være økologisk og har en god behandling af både dyrene og produktet, der kommer derfra. Altså kan det være en god ide at finde lokale steder, som man kendskab til, hvor man ved kravene bliver opfyldt.

Vælg produkter fra dit lokale mejeri

Ikke alle tænker umiddelbart over det, når de lige snupper en mælk fra køledisken eller vælger en ost frem for en anden. Dog kunne det være værd at undersøge, hvor tingene kommer fra, da man kan opdage nogle væsentlige forskellige i forhold til, hvad man ønsker at støtte og ikke ønsker at støtte. En måde hvorpå man kan få en god sikkerhed i forhold til mange produkter er at vælge lokalt og altså fra et sted, hvor man er helt sikker på at produkterne er i orden. Her kunne man undersøge, om der er et lokalt mejeri, som man gerne vil støtte op om og derfor gå efter deres produkter. Udover at kunne sikre en god kvalitet, hvor det også er økologiske varer mange steder, så vil man også herved støtte op om lokalsamfundet.

Besøg et mejeri

Det er altid sundt at have en viden om, hvor tingene kommer fra, da man herved bliver mere oplyst om ens forbrug og kan være mere bevidst herom. For både børn og voksne kan en tur ud til de lokale virksomheder være meget oplysende og spændende. Man kunne tage en tur ud forbi det lokale mejeri og fx undersøge mulighederne for en rundvisning. Der ligger flere mejerier rundt omkring, hvor nogle af de mindre måske vil være lettere at få kontakt med end de helt store producenter. Tebstrup er et af de steder, hvor man har muligheden for at opleve et lokalt økologisk mejeri, hvor det her er gedemælk, som er i centrum.