“Fjernelse” af hvepsebo et pænt ord for destruktion af et hjem

Fjernelse af hvepsebo
Fjernelse af hvepsebo – er du virkelig klar til opgaven?

“Stikker du hænderne i et hvepsebo, bliver du som regel stukket.”, sagde min mor altid til mig. Det gælder både i overført betydning og i virkligheden. Og det sidste vender jeg lige tilbage til. Først vil jeg beskrive de tanker, man bør ha’ forud for en eventuel fjernelse af et hvepsebo.

Fjernelse af hvepseboFjernelse af hvepsebo

Fjernelse af hvepsebo når de rette forudsætninger er tilstede

Det er generelt okay at tænke på bekæmpelse af hvepsebo, hvis boet forårsager en gedehamsplage. Man finder boet – hvad der naturligvis kan være lettere sagt end gjort – og får det uskadeliggjort. “Behandlingen” – hvis kan kan kalde destruktion af et hjem med det ord – er det bedst at foretage om aftenen, hvor hvepsene alle er hjemme, og der er nogenlunde ro på dem. Med undtagelse af den store Gedehams er hvepsene ikke så aggressive i mørke.

Da gedehamse også er nyttige dyr og en del af vores natur, skal man kun overveje bekæmpelse i de tilfælde, hvor de er direkte generende.

Når sommeren går på hæld og aftentemperaturen bliver lav, aftager hvepsenes aktivitet også og fordi hvepsene dør, når den første frost rammer boet, er det meningsløst at få et skadedyrs-firma til at komme forbi og fjerne et hvepsebo på det tidspunkt. Problemet løser sig selv.

Fjernelse af hvepsebo – eller bliver det dig selv?

Fjernelse af hvepsebo

Fjernelse af et hvepsebo lød ikke som nogen særlig slem opgave da jeg gik igang med en sådan i september sidste år, men hvepsene var ikke enige og det kostede mig en tur på hospitalet med 3 stik på min hånd.

Derfor er jeg i år ekstra vågen på, hvor hvepsene bygger deres bo denne sommer –  jeg har gemt nummeret i min telefon på det her firma i tilfælde af at jeg får brug for dem.

Dorthe Nostore