Få overblik over maskinerne med condition monitoring

Når man til dagligt beskæftiger sig på en fabrik eller et større værksted, så kan der være mange maskiner at holde styr på. Det kan være en stor fabrik, der producerer mange forskellige ting. Derfor kan de forskellige maskiner kræve forskellige vedligeholdelse og dermed forskellig slags overvågning. I en travl hverdag på arbejdspladsen kan det være uoverskueligt at holde styr på dem alle sammen.

 

Condition monitoring er derfor en god overvejelse. Det er en effektiv løsning, der kan måle data på de forskellige maskiner. Denne overvågning kan forudse maskinernes belastninger og eventuelle vedligeholdelser. På den måde kan man forebygge eventuelle uheld og fejl i maskinerne, der kan forstyrre produktionen eller være farlig for medarbejderne.

 

Predictive maintaince forudser maskinens tilstand

En af de smarte egenskaber ved condition monitoring er predictive maintaince. Denne teknologi måler forskellige data på maskinerne. Denne måling overvåger for eksempel motorernes status, om de forskellige komponenter er i balance, og om de forskellige dele er smurt tilstrækkeligt.

Ved hjælp af denne teknologi kan man tidligt i en maskines nedslidningsproces forebygge eventuelle fejl og mangler. Dette er en smart idé, da en pludselig fejl i en maskine kan forringe den generelle produktion og være farlig for personale. Derudover kan det være meget dyrt pludselig at skulle reparere en del af maskinen.

 

Forebyg uheld med vibration monitoring

En anden smart egenskab ved condition monitoring er vibrationsmåling. Denne teknologi måler blandt andet roterende maskiners vibrationer ved hjælp af en teknologi, der hedder vibration monitoring.

 

Teknologien måler, om vibrationerne på en kørende maskine er for voldsomme. Hvis de pludselig når et kritisk niveau, vil man få en advarsel, så man kan få den repareret. Det samme gælder også med hensyn til maskinens temperatur, der også måles. På denne måde kan man tidligt sørge for, at man undgår fatale fejl som kortslutning eller overophedning.

 

Skaber sikkerhed på fabrikken

Teknologien sørger altså for, at maskinerne ikke pludseligt bryder sammen, når man kunne have undgået det. Udover at forebygge fejl på maskinerne, fungerer teknologien også som en sikkerhed for medarbejderne på fabrikken.

 

Pludselige nedbrydninger eller overophedninger af maskiner kan være farligt og kan skade medarbejderne. Beskæftiger du dig med store maskiner til dagligt på en større arbejdsplads, så er det en god idé med condition monitoring. På dette link https://nh-technology.dk/condition-monitoring.php kan du finde et eksempel på teknologien. Det er værd at overveje, da det både sikrer en lang holdbarhed for maskinerne og skaber sikkerhed for medarbejderne.