Få hjælp til at træffe de rigtige beslutninger med Business Intelligence

At træffe de rigtige beslutninger i en virksomhed er alfa omega for dens overlevelse på langt sigt. For at træffe disse beslutninger er det nødvendigt at gøre brug af de rigtige data fra virksomhedens interne drift. Disse data kan dog være svære at få til at give mening med et alment kendskab til Excel, og man skal typisk være noget af en Excel-troldmand for at kunne opsætte brugbare data modeller i programmet. Man kan derfor benytte sig af Business Intelligence i stedet, som hjælper virksomheden bearbejde store mængder data på kort tid, samt giver en flot visuel præsentation af forretningens vigtigste nøgletal – eller lige præcis de statistiker og data man ønsker vist.

 

Business Intelligence er i sig selv en softwareløsning, der som sagt hjælper med at bearbejde store mængder data. De data bliver typisk præsenteret direkte til direktionen i en virksomhed, som derefter kan træffe bedre beslutninger heraf. Med BI slipper man for at handle på mavefornemmelser, men kan gøre det på baggrund af en dybere forretningsindsigt.

 

Ét stort data mekka med en BI-løsning

Et typisk problem i mange små og mellemstore virksomheder er, at de benytter sig af mange forskellige programmer internt i virksomheden. Nogle funktioner benytter måske ofte Excel, mens andre benytter sig af dele af andre systemer. Det kan være svært at danne sig et overblik, og få samlet al data på ét sted så det giver mening, men det kan en BI-løsning også hjælpe med. Ved hjælp af det brugervenlige design og visuelle aspekt, kan man samle alle systemernes datastrømme ét sted på sin computer, tablet eller endda på mobilen, så man altid er opdateret på hvad der foregår i virksomheden.

 

En yderligere gevinst af de samlede datastrømme er, at det bliver klart for de enkelte medarbejdere hvordan virksomhedens sundhed er, og hvor der måske skal lægges yderligere kræfter i. Det kan være svært at forklare en hel medarbejderstab ud fra et par nøgletal eller KPI’er man har fundet på hen af vejen, men et visuelt diagram er til at forstå for alle.

Hvilke afdelinger kan drage nytte af Business Intelligence?

 

At datastrømmen er samlet ét sted er selvfølgelig noget som mange afdelinger i en virksomhed kan drage nytte af. Salgsafdelingen kan visuelt se hvordan en kunderelation har udviklet sig over tid, hvor meget de har købt, og hvor ofte. Produktionsafdelingen kan nemmere identificere måder at optimere deres processer og øge effektiviteten ved at kigge på datastrømmen. Kundeservice kan overvåge kundens interaktioner med virksomheden, og se om det er en kunde der har haft problemer gentagende gange, og derfor skal have yderligere opmærksomhed i fremtiden. Dette er bare få af de områder hvorpå at Business Intelligence kan hjælpe med at udvikle forretningen, så den er bedre rustet i det hårde konkurrencemiljø anno 2018.

 

Business Intelligence kan lyde kompliceret, men flere virksomheder tilbyder hjælp med opsætning af disse programmer, så man behøver ikke være særlig IT-kyndig for at få det til at fungere.