Få grundigt energisyn grundet eu-plan

Det er formentligt primært de helt store virksomheder i landet, som er opmærksomme på den nye eu-plan, som er lavet vedrørende energi og det skyldes nok i høj grad, at det er netop disse virksomheder, som bliver påvirket af planen. Eu-planen er lavet som et led i en mere miljørigtig tilgang til energi og forbruget heraf og i sidste ende skal planen være med til at sørge for, at der er mindre co2-udledning end man tidligere, hvilket er det, som vi bør sørge for allesammen for at skåne jorden mest muligt.

Mindre co2-udledning gør planeten glad

Er man interesseret i at gøre kloden gladere og i sidste ende alle mennesker på den gladere så bør man sørge for, at man får lavet et godt energisyn da det kan være med til at gøre, at man også sparer rigtig mange penge. For kort tid siden lavede man fra eu’s side en eu-plan, som skal være med til, at de store virksomheder i EU generelt har en mindre co2-udledning og det kan være, at denne plan har konsekvenser for dig. Hvis der er tale om mindre virksomheder vil det dog sjældent gøre en forskel, men alligevel er det værd at kigge nærmere på for måske vedrører denne plan om energisyn dig uden du ved det.

 

Noget af det, som er sikkert er, at det er cirka 500 virksomheder landet over, som skal sørge for at være med til at få lavet et energisyn, som skal være objektivt, hvilket betyder, at det er en anden part, som skal foretage dette syn. Det skal være med til at mindske den co2-udledning, som mange virksomheder har. Mange steder kan man få foretaget et energisyn med hjælp fra forskellige virksomheder man får på nettet, og det kan også være med til at gøre, at man får optimeret sit energiforbrug.

Krav for energisyn

Der er opstillet nogle kriterier, som er en del af denne eu-plan og hvis man som virksomhed kan leve op til disse krav, så skal man få udført et energisyn af en anden virksomhed. Et af disse krav er, at man har over 250 ansatte. Det siger dermed sig selv, at før man er en del af denne eu-plan, skal man være en forholdsvis stor virksomhed og alene dette kriterium er med til at skære rigtig mange danske virksomheder fra. Derudover skal man også kunne svare bekræftende til minimum ét af to forskellige spørgsmål.

 

Det første spørgsmål vedrører omsætning. Mere konkret betyder det, at har man en omsætning, der overstiger 370 mio. Kr. årligt, så skal man have foretaget dette energisyn så man i sidste ende kan sørge for at have en mindre co2-udledning. Kan man ikke svare ja til dette spørgsmål skal man kunne svare bekræftende til et andet spørgsmål, som vedrører balance. Man skal nemlig kunne svare ja til, at man om året har en balance på mere end 320 mio. Kr. Man skal også have et energisyn, som en del af denne eu-plan, hvis man kan svare bekræftende til begge spørgsmål.