Det rigtige foder til din kat

Din kat skal have det bedste og det mest rigtige foder, der nu engang passer til den. Men hvordan finder du ud af, hvilket foder der passer til lige nøjagtig din kat? Der er flere ting, du skal være opmærksom på. Og det kan du sådan set allerede godt være, når du køber katten. For den kan lige så godt få det rigtige kattemad fra starten.

Hvilket kattefoder skal din kat have?

Der er meget forskel på, hvilken type kattemad de forskellige katte skal have. Her er der flere forskellige faktorer, der spiller ind, og som du som katteejer er nødt til at højde for, inden du går ud og køber 10 kilo af én slags kattefoder.

 

Alder

Først og fremmest er det vigtigt, at du køber foder, der passer til kattens alder. En lille killing skal have en helt anden type foder, end en ældre kat skal. Der skal være forskellige næringsstoffer i, alt efter om den skal vokse sig stor og stærk, eller den bare skal have det godt.

 

Allergier

En anden ting, du skal være opmærksom på, når du køber kattefoder, er, at din kat godt kan have forskellige allergier – for eksempel over for fisk eller andet. Her kan du få forskellige typer kattefoder, som kan opveje den slags. Hvis du er i tvivl om, katten har allergi, kan du altid tage den en tur til dyrelægen.

 

Kastreret

Når eller hvis din kat bliver kastreret, skal der også specielt foder til. Det ændrer nemlig noget i kroppen på katten, så den får brug for andre vitaminer og nærigstoffer end ellers for at få en balanceret krop igen. Og det skal foderet selvfølgelig hjælpe med til.

 

Sygdomme

Udover allergier kan der være en række sygdomme, som gør, at din kat skal have noget særligt kattefoder. Det kan for eksempel være sukkersyge, problemer med maven, slidgigt eller tandsten. Alt sammen kan behandles med via foderet, så længe det bliver gjort ordentligt, og du som katteejer sørger for at holde øje med det.

 

Klik på linket og se udvalget, hvor du kan finde det rigtige kattefoder til din kat her.

Pris og kvalitet

Udover at du selvfølgelig skal tilse din kat og sørge for, at den får det rigtige at spise, så kan du også med fordel kigge på prisen og kvalitet af det kattefoder, du køber.

 

Der findes nemlig meget forskelligt foder derude, hvor prisen måske ikke helt hænger sammen med kvaliteten eller omvendt. Derfor kan du jo overveje, om det er nødvendigt med den dyre udgave af foderet, hvis din kat er sund, rask og får den motion, den skal have. I stedet kan du jo så sørge for, at den får lidt ekstra lækkert fisk eller leverpostej engang i mellem. Så er du i hvert fald sikker på, at den har det godt.

 

Når du køber foder, kan du desuden tænke over meget af det forskellige, du køber. Umiddelbart er det måske ikke nødvendigt at købe mange kilo, hvis katten blot skal komme sig over en kastrering.